Sommeraktiviteter i Lillehammer

 

Logo med striper

Lillehammer og byens nærområder har et stort utvalg av sommeraktiviteter for alle aldre. Fine naturopplevelser, spennende og eventyrlige familieaktiviteter og actionfylte aktiviteter. De mest populære sommeraktivitetene er Hunderfossen Eventyrpark og Maihaugen. Utforsk det store utvalget i Lillehammer og nærområdet, hvor det er kort avstand mellom aktiviteter og opplevelser.  

Logo med striper

Hunderfossen eventyrpark

Hunderfossen Eventyrpark

En av Norges største turistattraksjoner! Eventyrparken har over 60 attraksjoner og severdigheter. Et gjennomgående tema er norske eventyr, og familieparken omtaler seg derfor som eventyrparken. 

Maihaugen

Maihaugen

Norges største og et av landets vakreste friluftsmuseum. Maihaugen kan friste med 200 historiske bygninger fra 1200-tallet og fram til i dag, spennende utstillinger og gode matopplevelser. Her finnes det også flere aktiviteter rettet mot barn. 

Hafjell Bikepark

Hafjell Bike Park

Hafjell Bike Park er ledende i Norge på heisbasert downhillsykling og stisykling, med 19 løyper fra grønn til svart vanskelighetsgrad fordelt på til sammen 25 km. 

Norsk Vegmuseum

Norsk Vegmuseum

Et av Norges største teknisk industrielle museum. Museet har om lag 4000 kvadratmeter innendørs utstillinger, museumsbutikker og stort friluftsmuseum. 

Svømmebasseng

Jorekstad Fritidsbad

Jorekstad fritidsbad er et badeanlegg med tre innendørs basseng og et sommeråpent utebasseng med stupetårn og vannsklier. Innendørs er det vannsklie på 49 meter, dampbadstue og tørrbadstue. Kun 5 km unna oss. 

Skibladner

Skibladner

DS Skibladner er verdens eldste hjuldamper, som fremdeles går i rutetrafikk på Mjøsa. Ta en tur med Skibladner fra Lillehammer til Moelv, Gjøvik eller Hamar. Her kan du nyte et tradisjonsrikt måltid på et av distriktets fremste spisesteder. 

 

Geiter

Barnas Gård

En besøksgård i nærheten av Hunderfossen eventyrpark. Her kan barna kose og mate over 150 dyr av 20 ulike slag. Besøksgården ligger ved Hunderfossen eventyrpark, 20 km nord for Lillehammer. 

Lilleputthammer

Lilleputthammer familiepark

Miniatyrutgave av Lillehammer sentrum, attraksjoner, aktiviteter og underholdning for hele familien. Spesielt tilrettelagt for barn opp til 9 år. Familieparken ligger i Øyer, Hafjell, 20 km nord for Lillehammer. 

Lysgårdsbakken Hoppanlegg

Lysgårdsbakken Hoppanlegg

På toppen av Lillehammer ligger Lysgårdsbakken Hoppanlegg som ble bygd for OL på Lillehammer i 1994, og har blitt selve kjennetegnet på byen.