Logo med striper

Lillehammer-regionens vakre omgivelser!

 

Byen og byens nærområder byr på varierte naturopplevelser. Her kan man sykle, gå på ski, og ta turen i skog og på fjellet. Mulighetene for aktiviteter i fine omgivelser er mange, og alt dette til sammen gjør Lillehammer-regionen helt unik. 

Logo med striper

Lillehammer-regionen byr på flere populære fjell

Fjellene har ideelle forhold for deg som er interessert i vandring, sykling og langrennsturer i vakker natur og fine omgivelser. 

Nordseter

Nordseter

Sjusjøen

Sjusjøen

Hafjell

Hafjell

Turtips

 

 

Balbergkampen

Balbergkampen (670 moh) ligger like nord for Lillehammer sentrum.

Dette er en populær og flott tur, og på toppen av fjellet vil du oppleve en fantastisk utsikt over byen og den vakre naturen.

Dette er en fin tur å ta dersom du vil ha en kort fjelltur med en moderat utfordrende rute på 3-4 km, og med flere mulige oppstigninger.

Turen tar i gjennomsnitt 1 time og 12 minutter å gjennomføre, og er egnet hele året.   

 

 

Flokofallet

 

Lillehammers høyeste fossefall med fallhøyde på over 30 meter. Fossen ligger innerst i en trang dal, og det er en spesiell opplevelse å være der. 

Flokofallet kalles også "det underlige Flokofallet" fordi den ikke kan sees på lang avstand fra noen kant. Du hører bulderet fra fossen lenge før du er der og plutselig dukker det opp. 

I dalbunnen vokser Hunderstry og meterhøye bregner, og dalen er derfor fredet. Ettersom området er et naturreservat er det ikke lov å ta med seg planter eller annet fra dalbunnen rundt Flokoa.

 

Vandring opp Mesnaelva

Fin og populær fottur langs Mesnaelva, der du finner fine kulper, demninger og små fossefall. Stemningen er nærmest er magisk oppover lia, med skogen rundt deg og lyden av fossen i nærheten.

Liker du å bade i fine omgivelser, er det flere små kulper der du kan ta deg en forfriskende bad. 

Langs Mesnaelva finner du også Mesna kultursti, der det er satt opp en rekke skilt som forteller om historien langs Mesnaelva. 

Vi anbefaler å starte vandringen fra Badedammen ved Stampesletta. Her går det sti oppover lia langs fosser og stryk, og du krysser etter hvert den vakre Collets bru, oppkalt etter maleren Fredrikk Collett. Herfra ser du også husene på Svarga, det særegne hjemmet til den landskjente seer og mystiker Marcello Haugen. Fortsetter du til toppen av lia, kan du ta deg videre til kanalen.