Vinterbyen Lillehammer

 

Logo med striper

Lillehammer er et vintereldorado, med aktiviteter for både store og små i snøsikre omgivelser.  Noen av Norges beste alpinbakker og langrennsløyper er kun en kort kjøretur unna. Løypenettet rundt byen byr på perfekte trikkeskinner og milevis med herlige skøytespor. Er du eller familien din glad i eventyr, iskunst og kveldsaktiviteter i stemningsfulle omgivelser, kan en tur til vinterparken i Hunderfossen anbefales!

Logo med striper

Hafjell

Alpint og snowboard

Fra Lillehammer er det kort vei til noen av Norges beste alpinanlegg. Hafjell Alpinsenter, Kvitfjell Alpinsenter og Skeikampen er de største anleggene. Her finnes bakker for alle nivåer og fine barnetilbud. I tillegg er det mindre alpinanlegg, som Sjusjøen Skisenter og Lillehammer snøpark. 

Langrenn

Langrenn i fantastiske løyper

I nærheten av Lillehammer finnes noen av Norges beste langrennsløyper. Lillehammer har et løypenett som strekker seg fra sentrum og opp til fjellet. Her kan du gå langrenn i nydelige omgivelser til Nordseter, Sjusjøen og Hafjell Øyerfjellet. Det er over 2300 km med langrennsløyper i nærheten. 

Skøyter

Skøyter

Lillehammer tilbyr flere flotte skøytebaner. Vignesvika Skøytebane er et perfekt sted å gå på skøyter i vakre omgivelser på Mjøsisen. Husk å forsikre deg om at isen er trygg. Byen har for øvrig mange preparerte skøytebaner, blant annet på Sportsplassen, Nordbana og Fåberg.   

Aking

Kjelkekjøring i Lillehammer snøpark

Kjelkekjøring er en populær vinteraktivitet i Lillehammer, rett ved siden av hoppbakken. Her kan barn og voksne bli trukket opp av heis og kjøre ned en bakke som er ca. 1 kilometer lang. Kjelke, hjelm og briller kan leies. 

Hunderfossen vinterpark

Hunderfossen Vinterpark

I begynnelsen av februar åpner Vinterparken i Hunderfossen Eventyrpark. Morsomme aktiviteter, eventyrlig underholdning og vakker iskunst. Se den flotte iskatedralen, galleriet med is og snøskulpturer eller besøk Kong Valemons isbar.    

Bob- og akebane

Lillehammer Olympiske Bob- og akebane

For den som ønsker en tøff vinteraktivitet! Kjenn pulsen med en hastighet som kan komme opp i  100 km/t. På vinteren kan du velge mellom bobkraft og taxibob, og aldersgrensen er 10 år med foresatt, 12 år uten foresatt.